Прием на ученици

За нас

Пловдивската духовна семинария е средно общообразователно духовно училище с прием след 7 клас и петгодишен курс на обучение.

Учебен процес

Учениците от В Пловдивската духовна семинария Св. св. Кирил и Методий" получават задълбочена и качествена подготовка.

Извънкласни дейности

Учениците могат да се включат в извънкласни дейности, които Семинарията предлага.

Добродетели

Пловдивската духовна семинария е след малкото училища в страната, в което учениците получават не само научна,но в изключителна степен и нравствена подготовка.

Семинарията

Пловдивската духовна семинария е средно общообразователно духовно училище с прием след 7 клас и петгодишен курс на обучение.

Тя има за цел да подготвя просветени, достойни личности нашето общество, усвоили основните истини на православното християнско учение и възпитани в родолюбие и евангелски добродетели.

Семинарията е под ведомството на Светия синод и Българската православна църква.

Ръководител на семинарията е Ректорът, в качеството си на пратеник на Св. синод.

На учениците се предоставят безплатни учебни помагала, стипендии, пълен пансион с безплатно хранене- закуска, обяд и вечеря

Дипломите от Пловдивската духовна семинария са официално признати от МОН и с тях може да се кандидатства навсякъде в България и чужбина. Голяма част от възпитаниците на Семинарията завършват престижни учебни заведения и се реализират като висши духовници, свещеници, университетски преподаватели, адвокати, лекари, учители, икономисти и др.

Завършилите семинаристи могат да продължат образованието си в Православна духовна академия „Св. Св. Кирил и Методий“, като онези от тях, които имат общ успех Добър (4) ще бъдат приемани без изпит.

Прием на документи

01

Православно свидетелство за Свето кръщение.

02

Свидетелство за основно образование.

03

Препоръчително писмо от Епархийския архиерей.

04

Медицинско свидетелство, медицински картон.

05

Автобиография.

06

Молба до Ректора на Семинарията по образец.

Дипломите от Пловдивската духовна семинария са официално признати от МОН

и с тях може да се кандидатства навсякъде в България и чужбина. Голяма част от възпитаниците на Семинарията завършват престижни учебни заведения и се реализират като висши духовници, свещеници, университетски преподаватели, адвокати, лекари, учители, икономисти и др. Завършилите семинаристи могат да продължат образованието си в Православна духовна академия „Св. Св. Кирил и Методий“, като онези от тях, които имат общ успех Добър (4) ще бъдат приемани без изпит.

© 2018 seminaria.bg